Helt Innafor er Norges nye møteplass for organisasjonsutvikling og kommunikasjon. Her kan du få ny innsikt og selv bidra i debatter og diskusjoner, digitalt og i nettverkstreff. Vil du ha svar og finne læring i en kanal der det faglige er ivaretatt, ønsker vi deg velkommen Helt Innafor!

Bli medlem Glemt innlogg
Hanne Normann

 

Hanne Marit Normann er redaktør for Helt Innafor. I tillegg snakker hun om mental trening for ungdom. Hun påstår at kidsa ikke skal undervurderes. Det er jo tross alt de som skal sikre fremtiden. VÅR fremtid. Er du enig med Hanne i at ungdommen er klare for å få og ta ansvar?

 

 

Lurer du på noe angående Helt Innafor?
hanne@heltsentralt.no

Rune Semundseth

Når vi utsetter oss for litt fare, er det fare for at vi kan bli litt bedre! Rune Semundseth har klokketro på lønnsomhet og vekst gjennom godt medarbeiderskap. ” Når mennesket myndiggjøres, modiggjøres og ansvarliggjøres i sitt arbeid, er sjansen for å utnytte potensialet i hver enkelt størst”, påstår han. Er du enig?

Per og Kenneth

Er du en EGOIST? «Egoisme er en dyd!», konkluderer Ayn Rand i Atlas Shrugged. De som bidrar skal få! Vi finner igjen disse prinsippene i incentivbasert lønn. bonus, provisjon, målgevinster, belønninger. Vi finner det igjen i at vi betaler for det vi trenger; bagasje hos Norwegian, x antall GB datatrafikk, helsetjenester. Kjenner du det igjen? «Hva betyr det for oss?», spør Per Stilling.

Vigdis Austerheim

«Disruption, my ass!», sier Vigdis Austrheim under temaet Tydelig Ledelse. Hun møter ledere hver dag, toppledere og mellomledere, og opplever at gapet er så utrolig stort fra de store ordene om omveltningsprosesser og digitaliseringspresentasjoner, til hvordan deres hverdag faktisk ser ut. ”Tar vi innover oss at nye måter å jobbe på krever nye måter å lede på?”, spør Vigdis.

Bård Brænde

Den forbanna pølsefesten…
Bård Brende hevder at pølsefester og tilbudsdager reduserer merkevaren din. – Joda, klart det trekker kunder, sier Bård. Men alle kan kjøpe kunder. Det er bare så dårlig business på lang sikt. Besøk Differensiering i Helt Innafor, og debatter hvordan din bedrift kan skille seg ut på en lønnsom måte.

Unni Turrettini

Mangelen på emosjonell næring ble katastrofal for Anders Behring Breiviks oppvekst og utvikling, påstår Unni Turrettini. Hun har utgitt en bok om emnet, og i forumet belyser hun typiske mønstre som kan lede til farlig atferd hos mennesker. Gå i dialog med Unni i Helt Innafor.

Vibeke Olss

Hjernen er ditt herredømme!
Vi er flinke til å skifte ut mobil og pc når noe nytt og bedre kommer på markedet, og de fleste har et godt virusprogram som beskytter både epost og websider. Hvordan er det med det mentale, har du et like godt virusprogram på det som sitter mellom ørene, eller går det meste på autopilot?, spør mentaltrener Vibeke Olss i Helt Innafor. Still spørsmål og del erfaringer med henne!?

Patrick Glavin

«Nok Prat!!», sier Patrick Glavin. Nå er det på tide å «pimpe» din sosiale kompetanse, slik at du bedre håndterer utfordringer i hverdagen. Dette snakker Patrick om i kontekst med å ta riktige valg for ungdom. Her kan det bli hett!

Janneke Drangert Hveding

Get out of the building! «Synes du det er vanskelig å snakke med kundene dine?», spør Jannecke Drangert-Hveding i Helt Innafor.  Kundene er nøkkelen til vår suksess, men ledere og nøkkelpersoner kvier seg for å ta direkte kontakt med kundene. Og det er enda vanskeligere å spørre kundene om de liker dem, om de synes vi er der for dem. Om de synes vi gjør en bra jobb. Hvorfor er det slik? Hvorfor oppleves dette tungt og vanskelig?

Astrid Landewall

Bygg muskler i toppetasjen! Fitness for kroppen elsker vi, men hva med fitness for hjernen? «Hva er det som gjør at vi nordmenn kjenner at rommet blir tåkelagt med en gang det blir snakk om å bygge muskler i toppetasjen?», spør Astrid Landewall.

Beate Frostad

Uten menneskelig tilstedeværelse kan ingen overbevises. «Teknologisk utvikling har ikke noen verdi uten at den gode fortellingen er med», hevder Beathe Frostad. Teknologien kan ikke overbevise noen. Vi vet at vi ikke kan overbevise noen i en sak, om vi ikke har følelsene med i tillegg til intellektet. Er du enig? Gå i dialog med Beathe i Helt Innafor.

Kine Hesselroth

«Det er noe helt annet enn penger som er beste måten å øke de ansattes motivasjon og ytelser på!», sier Kine Hesselroth. Hva dette kan være, debatteres under temaet HR.

Henriette Høyer

Vi produserer nytt digitalt innhold i stedet for å redigere og forvalte det vi har! Du må først lære deg å forvalte det digitale innholdet du har på en riktig måte, før du løper av gårde og lager masse nytt. Og, du må tilegne dette arbeidet tid og ressurser. Er dette gresk for deg? Gå i dialog med Henriette Høyer om digital kommunikasjon.

Hege Lien

Å være barn er en erfaring vi alle har. Trodde du da at det skulle bli enkelt å være en omsorgsperson? Å være voksne omsorgspersoner er en utfordrende og utrolig spennende livslang oppgave, sier Hege Lien. Få tips og del erfaringer med henne.

Liv Arnesen

Liv Arnesen har gjort seg bemerket som eventyrer og polfarer. Nå bruker hun erfaringene og statusen for å belys det temaet hun brenner aller mest for: Rent vann til hele jordens befolkning. Lær mer om dette arbeidet, og del egne tanker og erfaringer med denne ildsjelen.

Peter Wiederstrøm

Driver du business innen reiseliv, er det en stor utfordring både å spå og å tolke trender innen overnatting. Peter Wiederstrøm er en ener på området. Når han samler data og analyserer trender kan han hjelpe deg å finne ut av hvor det blåser medvind, og hvor du bør søke skjul.

Øystein Bonvik

Er du Ufortjent usynlig? Vår tids største knapphetsressurs ser ut til å være oppmerksomhet. ”Skal du bli sett, hørt, delt og snakket om, handler det nemlig ikke bare om å være interessant, men like mye om å gjøre seg interessant”, mener Øystein Bonvik. Hvis du er relevant, unik og troverdig, men likevel aldri blir lagt merke til, er du det man kan kalle ufortjent usynlig — hvor problemet ikke er hvem du er, men hvordan du forteller om deg selv. Helt Innafor sin PR-ekspert, utyper i det digitale forumet.